Nieuwsbericht

PHOTO-2023-04-26-14-02-53_lintje-MB

Gepost op:
6 juli 2023

Gepost door:
Bianca van Wetten

Marlies Bongers wordt verrast met een lintje!

Marlies Bongers is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij is als gynaecoloog verbonden aan Máxima MC (MMC) en als hoogleraar gynaecologie aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Marlies is gespecialiseerd in menstruatieklachten en endoscopische chirurgie. Lange tijd is zij bestuurslid van de WGE geweest. Tot dit jaar is zij pijlervoorzitter van de benigne gynaecologie.
Onder leiding van Marlies is de behandeling van vrouwen met endometriose of myomen in Máxima MC landelijk erkend op topklinisch niveau. Dit betekent dat er sprake is van excellente patiëntzorg, opleidingsmogelijkheden en wetenschappelijk onderzoek. Ze is geïnteresseerd in de laatste innovaties en altijd op zoek naar de meest effectieve behandeling met de minste belasting voor de patiënt.
Marlies ziet het als haar missie om te zorgen dat menstruatie problematiek uit de taboesfeer komt en dat vrouwen niet uit schaamte met hun klachten blijven rondlopen. Onder andere door het schrijven van een heel toegankelijk boek (‘de biografie van de baarmoeder’) probeert zij kennis te vergroten van mensen met en zonder baarmoeder. Marlies heeft belangrijke functies bekleed bij de NVOG en internationale gynaecologie verenigingen. Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan de opleiding van vele gynaecologen in Nederland en ook in het buitenland.

Laat een reactie achter