Nieuwsbericht

IMG_6473

Gepost op:
6 juli 2023

Gepost door:
Bianca van Wetten

Lustrum Symposium WGE maart 2023

In maart vierden we het 6e lustrum van de WGE. De WGE, opgericht in 1992, bestond dit jaar ruim 30 jaar. Door de corona perikelen werd het feest met wijnproeverij en disco uitgesteld tot dit jaar.

Het thema betrof: Vrouwspecifieke zorg en professionalisering van de benigne gynaecologie in een veranderend zorglandschap.

Tijdens deze dag, goed zocht door bijna 60 deelnemers, belichtten verschillende sprekers dit onderwerp. De sprekers vertelden over endometriose, sport en gynaecologie, obesitas als uitdaging bij laparoscopieën. In de notulen staan de onderwerpen verder uitgewerkt.

In de middag presenteerden 7 jonge onderzoekers hun onderzoek met een flits presentatie. Deze werd gewonnen door Connie Rees met haar onderzoek over het voorspellen van adenomyosis. Zij mag op kosten van de WGE deelnemen aan het ESGE congres in Brussel eind 2023.

De middag werd afgerond met een mooi verhaal van keynote spreekster Lynn Berger van het Parool. Zij vertelde over haar gezondheidservaringen gebaseerd op haar boek Een betere kijk op zorg.

Een heerlijke en gezellige wijnproeverij volgde, met tot slot een DJ, waarbij de liefhebbers een dansje waagden op de dansvloer.

 

De tweede dag kwamen de gevolgen van het IZA, volume normen voor de benigne gynaecologie aan bod. We discussieerden over het belang van een fellowship voor de benigne gynaecologie. Tot slot zijn we in de middag aan de slag gegaan met deze onderwerpen in verschillende werkgroepen.

Kortom weer een zeer geslaagd lustrum symposium.

Laat een reactie achter