Nieuwsbericht

15000

Gepost op:
25 juni 2024

Gepost door:
Bianca van Wetten

Financiële bijdrage vanuit WGE voor wetenschapsprojecten

Beste leden van de WGE,

tijdens het afgelopen voorjaarsymposium (Witte Raaf maart 2024) is tijdens de ALV besproken dat de WGE jaarlijks een budget vrij gaat maken van €15.000,- voor wetenschappelijk projecten, ondersteuning van onderzoekers en publicaties.

Een bedrag van maximaal €10.000,- is ter stimulatie van pilot studies, zorg innovatie studies en implementatie studies met een onderwerp dat gelieerd is aan de benigne gynaecologie. Studies die door andere instanties worden ondersteund (ZonMW projecten), komen in principe niet in aanmerking.

Er kan ook een bijdrage aangevraagd worden voor open access publicatie van een (baanbrekend) wetenschappelijk artikel met benigne gynaecologisch onderwerp (maximaal €2000) of ondersteuning van onderzoekers (maximaal €3000).

Twee keer per jaar zal het bestuur de binnengekomen aanvragen beoordelen en besluiten wel of geen bedrag toe te kennen aan een project of aanvraag.

Het betreft een unrestricted grant (Er zijn vanuit de WGE geen rapportage of voortgangsverplichtingen). Indien je in aanmerking wil komen voor een bijdrage mag je een mail sturen met een ingevuld “Aanvraagformulier voor financiering vanuit WGE” naar het bestuur van de WGE: bestuur@werkgroepgynaecologischeendoscopie.nl

1 september 2024 is de sluitingsdatum van de eerste subsidieronde van 2024.

Tot slot, los van bovenstaande regeling, kun je de WGE vragen om een bijdrage voor de kosten van drukken en verspreiden van proefschriften voor promoties met een onderwerp dat gelieerd is aan de benigne gynaecologie (€500 per proefschrift). Ook hiervoor graag een e-mail sturen naar bovenstaande e-mailadres.

We zien jullie aanvragen graag tegemoet!

Namens de WGE

Tijmen Bonestroo en Jan Willem van der Steeg

Laat een reactie achter