Agenda

Startdatum bijeenkomst:
18 september 2024

Gepost door:
Jan Willem

Laparoscopic Skills – Hands on Training

Laparoscopic Skills – Hands on Training

18-9 (avond) 19-9 (dag)

“Laparoscopic Skills – Hands on Training” is een tweedaagse cursus waarin AIOS gynaecologie laparoscopische vaardigheden trainen. De cursus is al 5 jaar een groot succes en wordt door de AIOS als zeer goed beoordeeld! Een leerzame, maar ook gezellige cursus met een Bourgondisch tintje.

In deze training worden technieken geoefend geschikt voor AIOS met basis-, intermediate- en advanced-laparoscopie niveau. De oog-hand coördinatie wordt getraind, hechten komt uitgebreid aan bod, zowel de verschillende knooptechnieken, als het hechten van een vaginatop of darm anastomose. Tot slot worden verschillende laparoscopische behandelingen getraind op Simulator Organ Trays (cystectomie, EUG/tubectomie, TLH, myomectomie en endometriose chirurgie). Per groep van 2 AIOS is een oefenbox beschikbaar. Tutoren; een op twee groepen begeleiding door ervaren MIC gynaecologen.

Cursusdata

De 2-daagse cursus bestaat uit een avond waarin theorie, filmpjes en ervaringen worden besproken, onder het genot van een diner in de Bossche Binnenstad. De tweede dag vindt plaats in het SkillsLab van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Direct bij aanmelding kunt u online betalen. De kosten voor deze cursus bedragen 325 euro. Dit bedrag is inclusief al het cursusmateriaal en de kosten voor diner, lunch, koffie en thee. Uw inschrijving is definitief als uw betaling is ontvangen. Het maximaal aantal deelnemers is 36. Voor de overnachting is er voor u een optie op een kamer (met korting) bij het Van der Valk Hotel in ‘s-Hertogenbosch. U kunt rechtstreeks reserveren, uiterlijk tot 1 september, via e-mail info@vught.valk.com of telefonisch (073) 658 77 77.

Cursisten kunnen hier reserveren onder vermelding van reserveringsnummer VUG-GFC48783.

De verblijfskosten zijn voor eigen rekening.